Noua ediție specială Ford Kuga Graphite Tech propune un design exclusivist și sisteme avansate de conducere oferite în echiparea standard

  • Ford introduce o nouă ediție, denumită Kuga Graphite Tech, care combină elemente vizuale unice cu tehnologii de asistență de ultimă generație pentru șofer
  • Vopseaua exterioară exclusivă Grey Matter este completată de noul design al jantelor din aliaj de 19 inchi, finisate în negru lucios și posibilitatea de a adăuga spectaculosul Black Package
  • Pachetul tehnologic cuprinzător include Adaptive Cruise Control, Blind Spot Information System, Head-up Display, faruri cu tehnologie LED și Active Park Assist

KOLN, Germania, 25 aprilie 2023 – Ford a anunțat astăzi o nouă versiune de echipare, cu elemente unice ale designului pentru elegantul și spațiosul SUV Kuga.

Noul Kuga Graphite Tech Edition 1 introduce pentru prima dată opțiunea de culoare exterioară Gray Matter în gama Kuga și dispune standard de cele mai importante sisteme avansate de asistență pentru șofer 2.

Noua variantă oferă clienților o gamă completă de sisteme de propulsie, inclusiv Kuga Plug-In Hybrid 1 – cel mai bine vândut PHEV din Europa și din România în 2021 și 2022 3 – precum și variantele Kuga Full-Hybrid, diesel EcoBlue și EcoBoost pe benzină.

Construit în fabrica Ford din Valencia, Spania, Kuga Graphite Tech Edition este disponibil pentru comanda pe piețele din Europa începând de astăzi, primele livrări fiind programate pentru luna iunie.

„Există o mulțime de motive pentru care Kuga este o parte atât de importantă și de succes a gamei noastre și aici includ paleta variată de sisteme de propulsie, care include cel mai bine vândut Plug-In Hybrid, aspectul sportiv și experiența de conducere unică în segment”, a declarat Jon Williams, director general Ford Blue, Europa. „Acum am făcut din Kuga o alegere și mai atractivă pentru cumpărătorii de SUV-uri, cu elemente de design inconfundabile și tehnologie avansată oferită în echiparea standard.”

Culoarea Grey Matter este oferită în premieră

Griul este în tendințe pentru cumpărătorii de mașini din Europa, reprezentând 27% din vânzările de mașini noi, fiind cea mai populară alegere de culoare în 2022 4. Disponibilă în gama Kuga numai pentru Kuga Graphite Tech Edition, culoarea Gray Matter oferă un contrast îndrăzneț cu jantele exclusive de 19 inchi, finisate în negru lucios.

Noua variantă oferă, de asemenea, în echiparea standard, pachetul ST-Line, care propune un spoiler spate generos dimensionat și etriere de frână vopsite în roșu, precum și pedale din aliaj – totul pentru un aspect sportiv. Clienții au, de asemenea, opțiunea de a alege Black Package, care oferă finisaje negre pentru plafon, capace negru-lucios pentru oglinzile retrovizoare, protecții noi pentru gurile de admisie față și elementele ale spoilerului spate – precum și jante din aliaj de 20 de inchi, finisate în negru lucios.

Asistență pentru șofer standard

Aproape 50% din toate noile Kuga vândute în 2022 au fost comandate cu pachetul de asistență pentru șofer, în creștere față de 40% în 2021. Suita de tehnologii este concepută pentru a face conducerea mai puțin solicitantă, cu sisteme care pot ține automat pasul cu traficul de pe autostradă, avertizează despre vehiculele aflate în unghiul mort al șoferului, ajustează automat viteza maximă în funcție de indicatoarele de viteză afișate, permit manevrele de parcare fără mâini și multe altele.

De asemenea, tot standard este și Technology Pack, care îi ajută pe șoferi să vadă clar drumul cu faruri cu tehnologie LED care pot limita automat intensitatea în funcție de traficul din față. Sistemul Head-up Display îi ajută pe șoferi să-și păstreze ochii la drum prin plasarea de informații precum viteza vehiculului și instrucțiunile de navigație în raza lor vizuală.

Pachet asistență șofer

Camera frontală; Cruise Control adaptiv cu recunoaștere a semnelor de circulație (cu Stop&Go pentru transmisia automată la versiunea EcoBlue); Blind Spot Information System (BLIS); Intelligent Speed Assist (ISA); Active Park Assist (Active Park Assist 2 pentru transmisia automată la versiunea EcoBlue, unde vehiculul controlează accelerația, schimbarea treptelor și frânarea); apărători pentru marginile ușii

Pachet Tehnologie

Faruri cu tehnologie full-LED cu sistem de anti-orbire pentru faza lungă; Head-up Display